Jongerenwerker Tinten Welzijnsgroep 03-06-2024

 1. Vacatures Pekela
 2. Jongerenwerker Tinten Welzijnsgroep 03-06-2024

Werken in Pekela

 

Introductie vacature 

vacatures

Jongerenwerker met coördinerende taken

Reageren t/m:

19-06-2024

Aantal uren:

32 uren per week

Organisatie:

Welstad

Locatie:

Stadskanaal Logo Welstad

Ben je geïnteresseerd in deze functie ?

Welstad is op korte termijn op zoek naar een Jongerenwerker met coördinerende taken. Als jongerenwerker maak je deel uit van het vakteam Jeugd én een integraal gebiedsteam met een gezamenlijke verantwoordelijkheid voor een werkgebied van de gemeente Stadskanaal. Je bent dus breed inzetbaar, maar specifiek deskundig op het gebied van jeugd.

Wat ga je doen?
Als jongerenwerker met coördinerende taken zet je je in voor de jongeren in de gemeente Stadskanaal samen met jouw collega's in het team vakteam Jeugd. Naast jouw reguliere werk als jongerenwerker heb je een coördinerende taak. Je hebt een signalerende rol, monitort voortgang van initiatieven en komt met nieuwe ideeën. Je stimuleert initiatieven van collega- jongerenwerkers en komt in actie als jullie afwijken van koers. Samen geven jullie invulling aan onze visie op Jeugd. Daarnaast leg je actief contact met jouw collega's in het gebiedsteam en ben je het aanspreekpunt voor jongerenwerk binnen Welstad.

Als jongerenwerker ben je daar waar jongeren zijn. Op straat, bij (sport)verenigingen, op school of in het jongerencentrum. Je zoekt de jongeren actief op, voert gesprekken en bouwt zo een relatie op. Je luistert naar wat er speelt en kijkt samen naar activiteiten die jullie kunnen opzetten. Daarnaast run je samen met collega's het jongerencentrum waar jongeren elkaar treffen. Je biedt laagdrempelige ondersteuning aan jongeren in hun ontwikkeling naar volwassenheid. Tevens speel je een rol in het voorkomen en aanpakken van problemen zoals: schooluitval, werkloosheid en overlast. Jij kent de mogelijkheden op zowel individueel als collectief niveau en werkt samen met de jongeren aan passende oplossingen. Individuele vraagstukken weet je om te zetten in een collectieve benadering. Je voert regie op de uitvoering van deze collectieve programma's.

De momenten dat jij aan het werk bent zijn vooral in de namiddag, avond en in het weekend. Dit maakt dat er flexibiliteit van jou verwacht wordt. Tegelijkertijd bieden we veel ruimte en heb je regie over je eigen agenda.

Wie ben jij?
Je bruist van energie en vindt het leuk om nieuwe ideeën vorm te geven. Je hebt dan ook een ondernemende instelling en toont initiatief. Daarnaast heb je organisatietalent en een planmatige aanpak. Hiermee weet je niet alleen initiatieven op te zetten maar ook te borgen en overzicht te houden. Je bent een collega die signaleert, stimuleert en ten alle tijden het overstijgende plaatje voor zich heeft.

Verder ben je online en offline zichtbaar en toegankelijk voor jongeren en stel je je actief op in het 'ophalen' van hulpvragen en signalen. Je weet talenten, de mogelijkheden van het netwerk en het eigen probleemoplossend vermogen van jongeren aan te boren. Je spreekt de taal van de jongeren, bent open-minded en betrouwbaar. Ook jongeren die moeilijk te bereiken zijn, weet jij te vinden en het gesprek mee aan te gaan. Je haalt plezier uit vindplaatsgericht werken, hebt lef en een 'eropaf' mentaliteit.
Je ziet vooral kansen en mogelijkheden en komt met creatieve oplossingen. Met jouw enthousiasme en gedrevenheid weet jij jongeren te activeren, coachen en stimuleren. Daarnaast ben je een sterke netwerker waarbij de nadruk ligt op samenwerken en het actief onderhouden van contacten met jongeren, collega's en netwerkpartners. Je weet dan ook verbinding te leggen tussen groepen en instellingen van zeer uiteenlopend niveau.

Wat neem je mee?

 • Een afgeronde relevante Hbo- opleiding, bijvoorbeeld Social Work, waarmee je je kunt inschrijven in het Register voor sociaal werkers bij Registerplein
 • Ervaring op het gebied van Jeugd
 • Ervaring met projectmatig werken en een sterk organiserend vermogen
 • Flexibiliteit, zelfstandigheid en reflecterend vermogen

Je wordt onderdeel van Tintengroep. Een ondernemende organisatie die jou de kans biedt om jezelf te blijven ontwikkelen! Tinten Training en Advies biedt onze collega's een afwisselend aanbod aan trainingen en cursussen. Daarnaast betekent werken binnen de Tintengroep, toegang krijgen tot interne doorstroommogelijkheden bij onze verschillende organisaties. Verder bieden wij jou:

 • Een arbeidsovereenkomst voor de duur van een jaar, met de mogelijkheid tot verlenging
 • Salariëring en rechtspositie conform de CAO Sociaal Werk, salarisschaal 8, dit is maximaal €4.496 bij een fulltime dienstverband
 • Een individueel keuzebudget van circa 18% conform CAO Sociaal Werk; voor een gezonde balans tussen werk en privé, bepaal jij zelf hoe je jouw IKB inzet. Als salaris, als verlof of als een combinatie van beide
 • Een loopbaanbudget, conform de CAO Sociaal Werk
 • Een reiskostenvergoeding, met fiscale uitruilmogelijkheid

Wij hebben oog voor elkaar. Dat is ook waarom Tintengroep is erkend als mantelzorgvriendelijke werkgever vanuit Werk en Mantelzorg.

De procedure
Geïnteresseerd geraakt in deze uitdagende functie bij Welstad? Reageren kan tot en met 19 juni aanstaande t.a.v. . Voor vragen kun je bellen met Christiaan Bal ) of ), beide Teamcoach bij Welstad.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Welstad

Welstad is de sociaal werkorganisatie in de gemeente Stadskanaal. De kracht van wat we doen zit hem in ons gezamenlijk vermogen om positief bij te dragen in het alledaagse leven van inwoners, gemeenschappen en de samenleving als geheel. Door daar waar nodig mensen te ondersteunen, hebben we impact op de gehele maatschappij. Als mensen het even niet volledig zelf redden dan helpen we hun zelf oplossingen te vinden op een manier die bij hen past. Zo stimuleren we hen om zelfstandig te beslissen, te handelen en voor zichzelf op te komen. Onze kracht zit hem in het gewone en dat maakt ons eigenlijk best bijzonder.
Op het gebied van samenlevingsopbouw, sport en cultuur, jeugd en jongerenwerk, opvoedondersteuning, maatschappelijk werk en onafhankelijke cliëntondersteuning bieden wij zowel collectieve als individuele ondersteuning. Denk aan ondersteuning bij financiële vraagstukken, weerbaarheid, bewonersinitiatieven, voorlichting en preventie. Samen met vrijwilligers organiseren we, informele ondersteuning aan mantelzorgers, jongeren en senioren. De vrijwilligersvacaturebank VIP! is een belangrijke dienst om vraag en aanbod met elkaar te matchen. In de dagelijkse uitvoering van het sportakkoord en het preventieakkoord hebben wij een belangrijke taak. Hierbij coördineren wij de ambities en werken wij samen met partners, zoals het onderwijs en sportverenigingen.
Welstad is onderdeel van de Tintengroep. Daar waar we verschil kunnen maken vind je de vakmensen van Tintengroep. In het sociaal domein, de gemeente, in de buurt en in mensenlevens. Iedereen hoort erbij in de maatschappij, daar geloven we in. En daarvoor werken we elke dag aan een fijne leefomgeving voor alle inwoners. Samenwerken zit in ons DNA, daarin zijn we uniek. We leveren maatwerk en werken lokaal zelfstandig, met op de achtergrond ondersteuning, kennisdeling en saamhorigheid.

Logo Tinten Training en Advies

De Tintengroep is sterk in sociaal werk.

Onderdelen van de Tintengroep


Bezoekadres
Schoolstraat 1
9461 AA Gieten

Vacature eisen

onbekend

 

FunctietitelJongerenwerker
Indicatie salaris (min – max]4496 – 4496
OpleidingsniveauHBO
Aantal uren (min – max)32 – 32
Contactgegevensonbekend , onbekend onbekend
Type contractVast
BrancheGezondheidszorg/Welzijn
LocatieStadskanaal, Groningen,Nederland
Soliciteer directhttps://www.tintengroep.nl/Vacatures/jongerenwerker-met-coordinerende-taken/

Past deze vacature in jouw straatje? Solliciteren kan nu eenvoudig. Wees er snel bij en hopelijk krijg je snel een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek.

Deel deze vacature

Redactie Nieuwsuitpekela.nl

Wij verzamelen de nieuwste vacatures in Pekela en omstreken. Ben jij op zoek naar werknemers en wil je jouw vacature hier plaatsen? Neem dan contact met ons op.