Omgevingsjurist Maandag 12-04-2024

  1. Vacatures Pekela
  2. Omgevingsjurist Maandag 12-04-2024

Werken in Pekela

 

Introductie vacature 

Over de functie

Voor onze opdrachtgevers in Drenthe zijn wij op zoek naar een ervaren en leergierige omgevingsjurist die met de zekerheid van een vast contract gedetacheerd willen worden binnen diverse gemeenten in de regio. Met de ingang van de omgevingswet, is de correcte uitvoering van deze wet een kerntaak van de gemeenten.

Als omgevingsjurist ben jij verantwoordelijk voor het adviseren van het gemeentebestuur, de ambtelijke organisatie en externe partijen over juridische vraagstukken met betrekking tot ruimtelijke ordening, vergunningverlening en handhaving. Jij bent dan ook een onmisbare schakel tussen beleid en uitvoering.

Naast de adviserende taken, omvatten jouw taken onder andere:

Beleidsontwikkeling: Jij draagt actief bij aan het ontwikkelen van beleid op het gebied van de ruimtelijke ordening en omgevingsrecht. Hierbij vertaal jij de wet- en regelgeving naar praktische beleidsinstrumenten en adviseert over de implementatie hiervan.

Procedures en geschillen: Jij behandelt bezwaar- en beroepsschriften en procedures en vertegenwoordigt het bevoegd gezag in juridische geschillen. Hierbij zorg je voor een zorgvuldige afweging van belangen en streef je naar de beste juridische oplossingen.

Kennismanagement: Jij blijft goed op de hoogte van relevante ontwikkelingen binnen de wet- en regelgeving en deelt deze kennis met collega's binnen de organisatie.

Wat bieden wij?

•          Maandsalaris conform de CAO voor gemeenten, met een maximum van €5.830,- bruto op basis van een 40-urige werkweek.

•          Een vast dienstverband bij Maandag®, inclusief aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden.

•          Reiskostenvergoeding van €0,23 per kilometer

•          Persoonlijke begeleiding en loopbaanadvies door mij als vast contactpersoon bij Maandag®.

•          Kansen voor verdere persoonlijke én professionele ontwikkeling met toegang tot de Maandag® Academy, waar je onder andere ontwikkelings- en competentietrainingen en vakinhoudelijke cursussen kunt volgen

Functie eisen

  • Jij hebt de opleiding HBO-rechten of WO-recht afgerond
  • Jij hebt aantoonbaar minimaal 2 jaar werkervaring als omgevingsjurist bij een gemeente of andere overheidsinstantie
  • Jij hebt een goed gevoel voor politieke en bestuurlijke verhoudingen

Over het bedrijf

Bij Maandag® werken we elke dag hard om mensen met werk te verbinden waar ze zin in hebben en zin in houden. Dat is werk dat past bij hun capaciteiten, ambities en voorkeuren. Werk waarin ze hun talent kunnen benutten en ontwikkelen, dat voldoende uitdaging en afwisseling biedt. En in een omgeving die voldoende inclusief, divers en sociaal is. Want alleen dan brengen mensen elke dag weer frisse energie mee naar de werkvloer. Hebben ze zin om dingen aan te pakken. En krijgen ze dingen gedaan. Want: wie houdt van zijn of haar werk heeft altijd zin in maandag.

Solliciteer

Herken jij jezelf helemaal hierin? Dan ben jij de Omgevingsjurist die past bij Maandag®. Wij kijken uit naar jouw sollicitatie. Wie weet ziet jouw maandag er binnenkort net zo tof uit als die van ons.

Vacature eisen

onbekend

 

FunctietitelPolitierechter
Indicatie salaris (min – max]3953 – 5830
OpleidingsniveauHBO
Aantal uren (min – max)24 – 36
Contactgegevensannemarie.miske@maandag.nl , #ERROR! https://www.maandag.nl
Type contractVast
BrancheJuridische dienstverlening
LocatieGieten, Drenthe,Nederland
Soliciteer directhttps://www.maandag.nl/applylink/108212708?utm_campaign=nationalevacaturebank&utm_content=&utm_source=nvb-nl&utm_medium=jobboard-cpp&utm_term=

Past deze vacature in jouw straatje? Solliciteren kan nu eenvoudig. Wees er snel bij en hopelijk krijg je snel een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek.

Deel deze vacature

Redactie Nieuwsuitpekela.nl

Wij verzamelen de nieuwste vacatures in Pekela en omstreken. Ben jij op zoek naar werknemers en wil je jouw vacature hier plaatsen? Neem dan contact met ons op.