Financieel Analist Milieu Omgevingsdienst Groningen 16-05-2024

 1. Vacatures Pekela
 2. Financieel Analist Milieu Omgevingsdienst Groningen 16-05-2024

Werken in Pekela

 

Introductie vacature 

Huidige: Financieel analist milieu

Financieel analist milieu

Plaats Veendam

Regio Groningen | Friesland | Drenthe

Arbeidscontract 36 uren per week

Per direct

Ben jij die financiële speurneus met een groen hart? Wil je jouw analytische vaardigheden inzetten voor een baan die niet alleen uitdagend is, maar waarbij je ook samen werkt aan een beter milieu? Ontdek hoe jij als financieel analist milieu kan bijdragen aan een schoon en veilig Noord-Nederland.

Als financieel analist milieu word je onderdeel van het team ketentoezicht. Ketentoezicht richt zich op diverse spelers binnen een bepaalde keten voor de verwerking van afvalstoffen of (grond)stoffen. Op basis van een (risico)analyse van de keten en de spelers wordt beoordeeld waar potentiële risico's aanwezig zijn. Vervolgens wordt gericht toezicht uitgevoerd bij die specifieke speler(s) in die keten.

Wat ga je bij ons doen?

Met jouw expertise signaleer je trends en risico's die relevant zijn voor de keten. Je werkt nauw samen in een multidisciplinair team ketentoezicht. Hierin heeft ieder zijn eigen rol, zoals data-analist of informatiemakelaar. Samen vul je elkaar aan.

 • Door middel van onderzoek breng je zelfstandig de financiële data van afval-, goederen en geldstromen van een bedrijf in kaart.
 • Met jouw analytische blik doorgrond je de financiële administratie van een bedrijf en ontdek je patronen.
 • Je bekijkt het vraagstuk vanuit verschillende invalshoeken. Je weet hierbij verbanden te leggen tussen de financiële data en de data van jouw collega's ketentoezicht, bijvoorbeeld afvalstoffenadministratie.
 • Op grond van diepgaand onderzoek doe je gerichte voorstellen voor interventie en handhaving.

Daarnaast toets je de naleving van milieuwet- en regelgeving door:


 • het bieden van ondersteuning bij tactische risicoanalyses op het niveau van keten, branche of bedrijf;
 • het uitvoeren van inspecties ter plaatse en het herkennen van onregelmatigheden, fraude en de oorzaken hiervan;
 • het opstellen van ketenbeschrijvingen, barrièremodellen, analyseprofielen en interventiestrategieën.

Wat bieden wij jou?

De Omgevingsdienst Groningen (ODG), FUMO (Friesland) en RUD Drenthe werken samen op het gebied van ketentoezicht. Als lid van het team ketentoezicht werk je daardoor samen met collega's van alle drie de organisaties.

Je komt bij de ODG in dienst, maar je werkuren zijn verdeeld over de drie organisaties: de helft van de uren werk je voor de ODG en de andere helft voor de FUMO en RUD Drenthe. Zo leer je alle drie de organisaties en de bijbehorende regio's goed kennen!DeDe werksfeer is informeel; collega's helpen elkaar graag en de lijnen zijn kort. Door flexibele werktijden kun je thuiswerken combineren met samenwerken op kantoor. En natuurlijk denken we ook aan ontwikkeling. We bieden volop mogelijkheden om je kennis op peil te houden en je door te ontwikkelen.


 • Een arbeidsovereenkomst voor een jaar met uitzicht op een vast dienstverband.
 • Het salaris (afhankelijk van opleiding, kennis en ervaring) is gebaseerd op schaal 10 van de Cao SGO met een bruto maandsalaris tussen de € 3.558,- en € 5.247,- . De Omgevingsdienst Groningen kent aanloop-en functieschalen.
 • Bovenop je salaris ontvang je een Individueel Keuze Budget (IKB) van 17,05% van je bruto salaris. Dit budget kun je inzetten voor bijvoorbeeld het kopen van vakantiedagen, het aanschaffen van een fiets of het uitruilen van woon-werkkilometers.

Wie ben jij?

Als ervaren financieel analist ben je analytisch en cijfermatig sterk ontwikkeld en stel je de juiste vragen. Met jouw overtuigingskracht weet je analyses en adviezen helder te presenteren en daarmee anderen in beweging te brengen. Jouw daadkracht en resultaatgerichtheid stellen je in staat om constructief in teamverband te werken. En zelfstandig werken gaat je ook goed af. Conflicten in visies of belangen kunnen in jouw werk weleens voorkomen. Deze ga je niet uit de weg, maar los je samen op. Jouw assertiviteit en omgevingsbewustzijn komen hierbij goed van pas.

Verder vragen we:


 • een afgeronde relevante opleiding op hbo- of wo-niveau (bijvoorbeeld Accountancy);
 • kennis van de structuur van financiële systemen en ERP-systemen;
 • ervaring met projectmatig werken en auditen ten aanzien van complexe vraagstukken is een pre;
 • affiniteit met het milieu. Basiskennis op het gebied van Wet Milieubeheer (Wm), Wet algemene bepaling omgevingswet (Wabo), Algemene wet bestuursrecht (Awb), milieuthema's, fysiek en administratief toezicht etc. is een pre.

Wie zijn wij?

Wij zijn de ODG, de FUMO en de RUD Drenthe : de drie noordelijke omgevingsdiensten van Nederland. Formeel zijn wij afzonderlijke overheidsorganisaties, maar in de praktijk komt ons takenpakket overeen en werken we veel samen.

We zorgen voor de naleving van de milieuwet- en regelgeving. In opdracht van de provincies en gemeenten verlenen we vergunningen, houden we toezicht, handhaven we en geven we specialistisch advies.
Werken bij de Noordelijke Omgevingsdiensten betekent werken bij betrokken organisaties die zich continu ontwikkelen en boordevol ambitie zitten. Dat moet ook, want we hebben te maken met een sterk veranderende omgeving waarin volop wordt geïnvesteerd en het milieu steeds meer aandacht krijgt. Wist je dat wij als omgevingsdiensten impact hebben op thema's die dagelijks in de krant staan? Denk aan onderwerpen als stikstof, energie, lucht en geluid. Onze collega's hebben oog voor alle belangen en moeten daarin continu de juiste afweging maken. In alles wat wij doen dragen we bij aan een schoon en veilig Noord-Nederland


Ben je enthousiast?

We zien deze graag tegemoet. Een assessment maakt onderdeel uit van de procedure. De vacature sluit wanneer er een geschikte kandidaat is gevonden.

Beschik je nog niet over de gevraagde milieukennis, maar ben je wel bereid om je hierin verder te ontwikkelen? Dat kan! Wij bieden hiervoor aanvullende cursussen en opleidingen. Neem vooral contact met ons op voor meer informatie of een oriënterend gesprek. Wij maken graag kennis met jou.


Vragen?

Sander Knoop, teamleider Toezicht & Handhaving Milieu, staat je graag te woord via . Wil je meer weten over de sollicitatieprocedure? Bel dan met P&O-adviseur via het nummer .


Vacature eisen

onbekend

 

FunctietitelFinancieel Analist
Indicatie salaris (min – max]3558 – 5247
OpleidingsniveauHBO
Aantal uren (min – max)36 – 36
Contactgegevensonbekend , onbekend onbekend
Type contractVast
BrancheOverheid/Non-profit
LocatieVeendam, Groningen,Nederland
Soliciteer directhttps://www.od-groningen.nl/werken-bij/vacatures/financieel-analist-milieu

Past deze vacature in jouw straatje? Solliciteren kan nu eenvoudig. Wees er snel bij en hopelijk krijg je snel een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek.

Deel deze vacature

Redactie Nieuwsuitpekela.nl

Wij verzamelen de nieuwste vacatures in Pekela en omstreken. Ben jij op zoek naar werknemers en wil je jouw vacature hier plaatsen? Neem dan contact met ons op.