Beleidsadviseur Duurzaamheid Gemeente Haarlem 22-05-2024

 1. Vacatures Pekela
 2. Beleidsadviseur Duurzaamheid Gemeente Haarlem 22-05-2024

Werken in Pekela

 

Introductie vacature 

Beleidsadviseur Duurzaamheid Zandvoort

Ambtenaar aan het werk in Zandvoort

Uren per week

Wat ga je doen?

In Zandvoort wordt via 4 sporen aan het thema duurzaamheid gewerkt:

 1. Minder energiegebruik en meer duurzame energie: op weg naar een aardgasvrije gebouwde omgeving in 2050 voor iedereen
 2. Zandvoort ook in de toekomst bereikbaar: duurzame mobiliteit
 3. Minder weggooien en meer hergebruiken: circulaire economie en duurzaam afvalbeheer
 4. Droge voeten in een groene omgeving: klimaatadaptatie en het vergroten van de biodiversiteit.

Als gemeente werken we samen met onze inwoners, maatschappelijke instellingen en ondernemers aan deze ambities. Als beleidsadviseur Duurzaamheid stuur jij op het bereiken van deze ambities. Je neemt daarin verschillende rollen: als programmamanager, projectleider voor de energietransitie en adviseur voor het college. Je werkzaamheden zijn divers:

 • Je ontwikkelt en implementeert het duurzaamheidsbeleid, inclusief een jaarlijks uitvoeringsprogramma.
 • Je adviseert de gemeente en stakeholders op het gebied van energietransitie en duurzaamheid, zowel intern als extern.
 • Je maakt projectvoorstellen en plannen op het gebied van duurzaamheid, met een nadruk op de energietransitie.
 • Je beheert het Duurzaamheidsfonds en adviseert over de inzet ervan.
 • Je monitort en evalueert de voortgang en resultaten van het duurzaamheidsbeleid.
 • Je bent aanspreekpunt voor jouw vakgebied en draagt bij aan beleidsontwikkeling van andere afdelingen en programma's.
 • Je vertaalt de landelijke duurzaamheidsdoelen naar lokale doelen en koppelt deze aan andere doelen binnen de gemeente.
 • Je bent opdrachtgever van projecten zoals de aanpak van energiearmoede, het lokaal isolatieprogramma en het energiebesparingsprogramma woningen.
 • Je neemt deel aan interne en regionale werkgroepen.

Wat krijg jij van ons?

Je werkt nauw samen met de junior Beleidsadviseur Duurzaamheid Zandvoort en komt in een team van 23 enthousiaste collega's die de samenwerking bewust met elkaar opzoeken om elkaar aan te vullen en te versterken. Zo sta je er niet alleen voor!

 • Wij vinden persoonlijke groei belangrijk en bieden daarvoor tal van mogelijkheden. Denk aan het volgen van opleidingen, certificeringen en overige cursussen via onze 'Academie Haarlem'.
 • Een arbeidsovereenkomst voor 32 - 36 uur per week. Je start met een jaarcontract dat we bij goed functioneren graag omzetten naar een vast contract.
 • Het salaris is afhankelijk van ervaring en opleiding en bedraagt maximaal € 5.997 bruto per maand (schaal 11) bij een fulltime dienstverband van 36 uur per week.
 • Daarbovenop krijg je 17,05% Individueel Keuze Budget over je bruto salaris dat je naar eigen voorkeur kunt besteden. Met het IKB maak jij keuzes die bij jou passen en stel je zelf een deel van je arbeidsvoorwaarden samen. Je kunt bijvoorbeeld je maandinkomen aanvullen, het omzetten in extra verlof of bruto-netto voordelen behalen bij de aanschaf van bijvoorbeeld een fiets, een sportabonnement of een opleiding die niet door de werkgever wordt vergoed.
 • Hybride werken is bij onze gemeente aan de orde van de dag. De ene dag ben je op kantoor, een ander moment kies je voor thuiswerken. Wij faciliteren je daarbij. Waar je ook werkt, je bent altijd in verbinding met je collega's.
 • Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof. ABP is het pensioenfonds voor de overheid en biedt onze werknemers een goede pensioenregeling.
 • Bij de gemeenten Haarlem en Zandvoort willen wij de kracht aan diversiteit en verschillende talenten waarderen, omarmen en benutten. Een plek waar iedereen zich thuis kan voelen en zichzelf mag zijn. Zodat wij op alle vlakken goede resultaten behalen voor onze inwoners.
 • Onze organisatiewaarden zijn Open, Gedreven en Betrokken. Hiermee werken we continue naar een heldere richting, inrichting en identiteit van onze organisatie. We hebben daarbij een duidelijke ambitie: betere dienstverlening naar inwoners, partners en bezoekers en een goede bediening van beide besturen.

Wie ben jij?

Wij zoeken een collega met een nieuwsgierige en brede blik die richting geeft en inspireert. Daarnaast heb je het volgende in huis:

 • Je beschikt minimaal over een HBO-diploma dat gerelateerd is aan duurzaamheid
 • Je hebt 5 jaar ervaring met werken binnen een bestuurlijke context binnen de vakgebieden milieu, duurzaamheid of energietransitie en kennis van de relevante wetgeving.
 • Je beschikt over aantoonbare politiek-bestuurlijke sensitiviteit.
 • Je bezit een strategisch denkvermogen in combinatie met praktisch handelen.
 • Je hebt ervaring met projectmanagement.
 • Je bent communicatief vaardig, kunt omgaan met verschillende doelgroepen en hebt overtuigingskracht.

Wie zijn wij?

De afdeling Economie, Cultuur, Duurzaamheid en Wonen ondersteunt de gemeentebesturen van Haarlem en Zandvoort. Er werken ruim 70 mensen die in vier zelfstandig werkende teams werken. Team duurzaamheid bestaat uit 23 mensen.
In onze politieke organisatie werken we hard aan het verduurzamen van de stad en het dorp. Het is een plek waar je echt het verschil kunt maken. De teams van de afdeling ECDW werken samen op de onderdelen waar dat er toe doet, wij ontwikkelen ons door samen te leren maar houden het ook luchtig door in een ontspannen sfeer met elkaar om te gaan en leuke dingen te ondernemen. Wij vinden werkgeluk en werkplezier erg belangrijk.

Enthousiast geworden?

Solliciteren kan tot en met 18-06-2024 via onderstaande button. Neem gerust contact op met via of .

Vragen met betrekking tot de sollicitatieprocedure kun je richten aan

Vacature eisen

onbekend

 

FunctietitelAdviseur Duurzaamheid
Indicatie salaris (min – max]5997 – 5997
OpleidingsniveauHBO
Aantal uren (min – max)36 – 36
Contactgegevensonbekend , onbekend onbekend
Type contractVast
BrancheOverheid/Non-profit
LocatieZandvoort, Noord-Holland,Nederland
Soliciteer directhttps://haarlem.nl/werkenbij/beleidsadviseur-duurzaamheid-zandvoort

Past deze vacature in jouw straatje? Solliciteren kan nu eenvoudig. Wees er snel bij en hopelijk krijg je snel een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek.

Deel deze vacature

Redactie Nieuwsuitpekela.nl

Wij verzamelen de nieuwste vacatures in Pekela en omstreken. Ben jij op zoek naar werknemers en wil je jouw vacature hier plaatsen? Neem dan contact met ons op.